A Miskolctapolca Barlangfürdő a Miskolc Csoport tagja

Babaúszás

A babaúszás egy jó program, kellemes kikapcsolódás a szülő és baba számára. Babaúszó előélettel, a későbbiekben sokkal könnyebbé válik az úszás elsajátítása. De a legfontosabb, hogy csodás, feledhetetlen élmény a szülőnek, örömteli együttlét a babával, mely semmi máshoz nem hasonlítható és nem pótolható az évek múlásával.
 
A csecsemő ösztönös, veleszületett reflexe gondoskodik arról, hogy a csöppség 6-7 hónapos koráig, ha víz alá merül – akár az arca, vagy esetleg az egész fejecskéje, akkor visszatartja a lélegzetét, és nem nyel vizet. Ezt hívjuk búvárreflexnek.
 
A medencébe speciális pelenka, az úszó pelenka ajánlott. 
 
Az oktató által megadott óra előtt már ne etessék meg a babát, mivel mozogni fog, így az nehogy kellemetlené váljon számára.
 
A baba a foglalkozás végén viszont éhes, és ami még fontosabb, szomjas lesz, ezért közvetlenül az óra után folyadékpótlásra van szüksége.
 
Mint minden testmozgás, a babaúszó foglalkozás is akkor eredményes, ha rendszeresen végzik, mivel tanult mozgásról van szó:  a rendszeresség, gyakorlás nagyon fontos. Az “edzettségük” is megváltozik, hiszen a mozgás az izmokon kívül megdolgoztatja a keringési rendszert is. Általános tapasztalat, hogy a babaúszók ellenálló képessége nagyobb a gyakori gyermek betegségekkel szemben, és a bizonyos életkorokhoz kötött mozgásokat gyorsabban, stabilabban sajátítanak el.
 
A babaúszás időpontja vasárnaponként 9 és 12 között az oktatóval megbeszélt időpontban. Oktató: Valkóné Gyulavári Marianna. Elérhetősége: +36 30/755-5811
Ugrás az oldal tetejére