A Miskolctapolca Barlangfürdő a Miskolc Csoport tagja

A víz világnapja Európa természetes barlangfürdőjében

A víz a földi élet nélkülözhetetlen eleme. Belőle töltekezünk, által szépülünk, tartjuk tisztán környezetünket, nevelgetjük növényeinket és tápláljuk állatainkat. A Miskolctapolca Barlangfürdőben a vízé a főszerep: a gondtalan pihenést, az üdítő feltöltődést, a természetes gyógyulást jelenti.

Ma, a víz világnapján még jobban hiányzik nekünk a barlangfürdő és lenyűgöző kék vízű medencéi. Idézzük fel, miért is olyan különleges a Miskolctapolca Barlangfürdő!
A fürdő barlangjáratait a termálvíz évezredek alatt vájta ki a kemény mészkősziklákból. Az 1959 óta létező barlangi területhez tartozik a vadvíz és a dögönyöző, ahol a termálforrások vize zuhatagként tör elő a barlang falából.

A természetes barlangi medencék karsztvízének hőmérséklete 29-35 °C közötti. A belső két termálmedencében akár 35 Celsius fokos vízben is élvezhetjük a pihentető barlangi klímát.

A termálvíz és a barlang klímája gyógyhatású, azonban a magas sótartalmú gyógyvizektől eltérően, korlátlan ideig lehet fürdőzni. A gyógyhatás főként ízületi és idegrendszeri betegségek esetén ajánlott.

Tudtad? A Miskolctapolca Barlangfürdő és Aquaterápia négy csillagos minősítés szerzett Gyógyfürdő kategóriában.

Reméljük, hogy mihamarabb újra fogadhatunk titeket az Európában egyedülálló természetes barlangfürdőben.

Ugrás az oldal tetejére